Four Seasons The Nam Hai, Hoi An***** - A nyugat új célpontja

A világ újra felfedezte és elkezdte ”megszállni” Vietnámot, az egykori francia gyarmatot. Ezúttal szerencsére nem katonák özönlenek özönlenek keletre, hanem turisták.
Four Seasons The Nam Hai, Hoi An hotel, Vietnám - az egyik legjobb Four Seasons szálloda a világon

A világ újra felfedezte és elkezdte ”megszállni” Vietnámot, az egykori francia gyarmatot. Ezúttal szerencsére nem katonák özönlenek özönlenek keletre, hanem turisták.

Sokat fordult a világ: anno még magyar katonai szakértők ténykedtek a vietnámi háborúban és a békekötés folyamatában is részt vettünk. A rendszerváltás után a nagy barátság mérséklődött. Néhány éve komolyat pezsdült a légiforgalom Ázsia irányába, a sűrűsödés Vietnámnak is köszönhető, amelyet felfedeztek a turisták.

Kínához hasonlóan, Vietnám is kapitalista módszerekkel működő szocialista ország, amely nyitott jó pár éve a világra. A kapuk felengedésének egyik jele, hogy jövőre már F1-es futamot is rendeznek. Az autósport legmagasabb szintje ezúttal figyelem mágnesként működik: leginkább az országot reklámozó akciónak tekinthető. Ezt azért lehet ilyen biztosan kijelenteni, mert a Vietnám motorsportos múltja finoman szólva nem túl gazdag.

Vietnám F1-es szereplése sokba kerül, de a verseny sorozat a kitűzött országimázs programot garantáltan el fogja végezni. Példák rá a közel-keleti helyszínek, amelyek jól mutatják a teljes ismeretlenségből történő térképre kerülés sebességét.

A turisták már felfedezték a meleg éghajlaton fekvő országot. Vele párhozamosan megérkezett a nemzetközi szállodaipar is, a Four Seasons szállodalánc egyik ékessége Hoi An városa határában nyitotta meg a kapuit. Ezt a hotelt másként kell elképzelni, mint a Budapest szívében lévő Four Seasons-t.

A Four Seasons The Nam Hai, Hoi An ***** egész más stílusban gondoskodik a luxusról, mint ahogy felénk teszi: különböző méretű luxus lakássokkal hódít. A kiszolgálás természetesen tökéletes, a belépő szintet a 80 négyzetméteres ház jelenti, ahol egy hálószoba található. Ez mellett gardrób szobát is kialakítottak. Ennél izgalmasabb, hogy a szobák ablaka az óceánra nyílik és pezsgőfürdő tartozik a házakhoz. A gondozott privát kertben megtalálható - az ezen az éghajlaton kötelező felszerelésnek tekinthető - kültéri esőzuhany, amely az összegyűjtött esővízzel működik. Ez jelenti a belépő szintet, aminél természetesen van fentebb is. A csúcson saját komornyik gondoskodik a vendégek teljes körű kiszolgálásáról.

A szállodát ezért inkább szálloda komplexumnak lehetne nevezni, mert Bose hangszórókkal felszerelt, kényelmes és légkondicionált villák környezetében négy teniszpálya, konditerem, az olimpiai úszószámoknak megfelelő úszómedence és konditerem is található. A felénk megszokott wellness részleg is pazar.

A Four Seasons The Nam Hai, Hoi Anban ***** könyvtárat is kialakítottak, és meglepő, hogy a gyermekekre is figyeltek: a kicsik medencéje mellett, egy gyerek klubbot is létrehoztak.

Árak és szállásfoglalás itt!

További vietnámi hotelek itt!

Kapcsolódó cikkek

Four Seasons The Nam Hai, Hoi An hotel, Vietnám - az egyik legjobb Four Seasons szálloda a világon

Four Seasons The Nam Hai, Hoi An***** - A nyugat új célpontja

Ha vietnámi nyaralást tervezel, a Four Seasons The Nam Hai, Hoi An***** szállodát ajánljuk.

Íme a legjobb európai úticélok, ha várost szeretnél nézni

A legjobb európai úticélok, ha várost szeretnél nézni

Összegyűjtöttük a legjobb és legkönnyebben elérhető európai úticélokat.

A léleknek és a testnek is jó – SUP

A léleknek és a testnek is jó – SUP

A SUP-ot, mint sporteszközt, már Hawaii-in is használták az ’50-es években.