A léleknek és a testnek is jó – SUP

A SUP-ot, mint sporteszközt, már Hawaii-in is használták az ’50-es években.
A léleknek és a testnek is jó – SUP

Hazánkban csak néhány éve örvend nagy népszerűségnek. Korábban a szörfösök kezdték el használni a szörfdeszkát evezőkkel és ebből született meg ez az új sportág, amelyet többféleképpen is lehet használni. Mi döntjük el, hogy a lelkünket szeretnénk erősíteni, vagy a testünket edzeni. Mutatjuk is, hogy miért is olyan jó a léleknek és a testnek ez a sport, amely Hawaii szigetén is olyan nagy népszerűségnek örvend.

Sokféle sportot is kiválthatunk a SUP-pal

A SUP lehetőséget ad az intenzív edzésre, főleg, ha nem szélcsendben evezünk azon. Ezzel akár még az edzőtermi edzést is kiválthatjuk, hiszen ez az a sport, amely szinte minden izmot megmozgat. Mint ahogyan fentebb is említésre került, a szörfösöknek köszönhetjük, hogy megszületett ez az új sport. Szörfdeszkaként is igénybe vehetjük a SUP deszkát, amellyel szintén lovagolhatunk a hullámokon, akárcsak egy szörfdeszkán.

A jóga megnyugtatja és lecsendesíti az elmét. Ezt az érzést fokozhatjuk, ha a természetben keresünk lehetőséget a jógázásra. Ma már nem meglepő az sem, ha valaki a SUP deszkán végez jógagyakorlatokat, így a SUP-ozással a jóga sokféle pózait is gyakorolhatjuk.

A SUP egészségügyi előnye – jót tesz a testnek

A SUP nem csak a lélekre gyakorol pozitív hatást, hanem a testi egészséget is biztosítja. Például jót tesz a szív - és érrendszer egészségének. Ha rendszeresen gyakoroljuk ezt a sportot, akkor sok kalóriát égethetünk el, ami pedig testsúlycsökkenést fog eredményezni. Az ideális testalkat elérésével pedig sokféle krónikus betegség kockázata csökkenhet.

A SUP a lélekre is hat

A stressz fizikai betegségeket okozhat. Azonban a napfény, a víz, a természet és maga ez a tevékenység, azaz a SUP-ozás, jót tesz a léleknek, ami csökkenti a fizikai, testi betegségek kockázatait is. Ez a sport egy olyan tevékenység, amelyet a barátokkal, családdal együtt is űzhetünk. Ez megerősíti a kapcsolatainkat, ami szintén pozitívan hat a mentális egészségre.

Kapcsolódó cikkek

A léleknek és a testnek is jó – SUP

A léleknek és a testnek is jó – SUP

A SUP-ot, mint sporteszközt, már Hawaii-in is használták az ’50-es években.