Mikor érdemes elkezdeni a fogszabályozást?

A gyerekek szájápolásának és szájhigiéniájának kulcsfontosságú része lehet a fogszabályozó kezelés.
Mikor érdemes elkezdeni a fogszabályozást?

Ennek a kezelésnek a hatására nem csak a gyerek szájhigiéniája lesz megfelelő, nem csak a mosolya lesz szép, hanem ez segít megalapozni az egészségese fogakat, akár egy egész életen keresztül.

Mikor érdemes elkezdeni a fogszabályozást?

Az első fogszabályozó konzultációt általában a gyerekek 7 éves korában szokták javasolni. Ugyanis ebben az életkorban kezdenek kibújni az állandó fogak. Éppen emiatt és ebben az életkorban azonosítható a fogszabályozási problémák túlnyomó többsége. Azonban, ha a gyerek még nem töltötte be a hetedik életévét és a szülő valami rendelleneset fedez fel, természetesen, ebben az esetben, a gyermek 7 éves kora előtt is fel lehet keresni a szakorvost. Egy konzultáció keretében a fogorvos ilyenkor különböző teendőkre hívja fel a figyelmet.

A gyerekek 7 éves kora tehát a legideálisabb életkor az első fogszabályozó vizsgálat elvégzéséhez. Ilyenkor már lehetséges fogszabályozót használni, amivel a kisebb-nagyobb problémák is könnyebben korrigálhatók, mint néhány évvel később. A másik ok, amiért ebben az életkorban könnyebb elvégezni ezeket a beállításokat, az az, hogy a gyermek állkapocscsontjai még fejlődésben vannak.

A korai fogszabályozó kezelés elkezdésével nem csak pénz és időt takaríthatunk meg, de a gyermeket is sok-sok fájdalomtól kímélhetjük meg. Hiszen, ha a gyermeknek fogproblémái vannak, az sok mindenre kihat és sok más problémát is szülhet. Többek között ilyen a krónikus fejfájás, a rágási nehézség, az arc - és állkapocsfájdalom.

A fogszabályozás nem csak esztétikai kérdés, hiszen a legfontosabb feladata a fogak és ezzel együtt a szájüreg egészségének fenntartása, amit a korai fogszabályozással is el lehet érni. A szép fogsor megkönnyíti a rágást, csökkenti az emésztési problémákat és a gyermeki önbizalmat is növeli.

A fogszabályzásra csak gyermekkorban van lehetőség?

Előfordul, hogy felnőttkorban szembesülünk olyan fogproblémákkal, amely gondok fogszabályozással is könnyedén orvosolhatók, hiszen a fogszabályozás nem csak gyerekeknek „kiváltsága” lehet. Egy fogszabályozó kezelés után a felnőttek is megtapasztalhatják a jobb szájhigiénia előnyeit és a szép mosolyból fakadó magabiztosságot.

Milyen árakkal kell számolnunk?

Gyakran kerül terítékre ez a kérdés is. A fogszabályozás árak, azonban több tételből állnak össze: személyes konzultáció, röntgenfelvétel, kezelési terv, dentálhigiéniai kezelés. A fogszabályozó árakkal kapcsolatos részleteket mindig az aktuálisan felkeresett rendelő szakorvosaitól kaphatunk.

Kapcsolódó cikkek

Mikor érdemes elkezdeni a fogszabályozást?

Mikor érdemes elkezdeni a fogszabályozást?

A gyerekek szájápolásának és szájhigiéniájának kulcsfontosságú része lehet a fogszabályozó kezelés.