Whiskey vagy whisky?

És miért?
Whiskey vagy whisky?

Skóciában vagy Írországban találták fel, az "élet vizének" hívják.

Kizárólag árpából vagy vagy más gabonafélékkel desztillálva készül.

Akár whisky, akár whiskey (az Egyesült Államokban) minden fajtájában klasszikusnak számít, de csak mértékkel fogyasztva nyújt élvezetet.

Vegyesen vagy tisztán, rázva vagy keverve.

A whisky fajták általában általában az eredetre utalnak, például Bourbon (főleg kukoricából készül, eredetileg Kentuckyból származik), ír és skót, vagy akár a régió és település alapján.

Ezen kívül vannak még a gabonafélék-szerinti (maláta, kukorica, gabona, rozs) és Corn, Grain, Rye) és a tárolás-szerinti elnevezések.

A single malt malátázott árpát jelent.

A blended a keverékeket jelenti, legalább két évig tisztán tölgyfahordóban tárolás tárolják.

Magyarországon ezek a whisky-fajták is kaphatók.

Kapcsolódó cikkek

Globális piaci trendek és fogyasztói magatartás az ásványvíz piacon

Globális piaci trendek és fogyasztói magatartás az ásványvíz piacon

A globális ásványvíz piac dinamikus terület, ahol a fogyasztói igények és a piaci trendek folyamatosan változnak.

Hogyan tároljuk az édesburgonyát, hogy tovább maradjon friss?

Hogyan tároljuk az édesburgonyát, hogy tovább maradjon friss?

Az édesburgonya nem csak ízletes és sokoldalú élelmiszer, hanem rengeteg tápanyagot is tartalmaz, mint például a-vitamin, c-vitamin, rostok és antioxidánsok.